Vaata, kelle valduses on Tallinn-Tartu bussiturg

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussijaam.
Tallinna bussijaam. Foto: Liis Treimann

Kui SuperBus augustis Eesti bussiturult lahkus, püüdsid konkurendid täita tühimikke liinidel, mis odavbussifirmast tühjaks jäid - praeguseks on liini täiteks küll veel ruumi, kuid bussiettevõtted kasutavad võimalusi hoogsalt ära.

Tänase seisuga sõidab Tallinn-Tartu-Tallinn liinil 66 bussi päevas, samas kui juulis enne SuperBusi lahkumist ulatus väljumiste arv lausa 90ni. Bussiliini kindel valitseja on Lux Express, kes täidab üle poole nimetatud väljumistest ning plaanib veel lisareisegi. Järgneb samale ettevõttele kuuluv odavbussifirma Simple Express.

Maanteeameti liinilubade komisjon kiitis heaks Lux Expressi taotluse nelja uue väljumise avamiseks Tallinn-Tartu liinil, millega kasvaks nende väljumiste arv Tallinna ja Tartu vahel kokku neljakümneni.

Uusi väljumisi hakkab bussiettevõte teenindama alates 10. oktoobrist. Bussiettevõtte juht Hannes Saarpuu selgitas, et uute väljumiste avamine on seotud eelkõige nõudluse kasvuga.

«Oktoober on Tallinn-Tartu liinil ka traditsiooniliselt väga reisijaterohke kuu ning oma statistikast näeme, et ilmselt vanast harjumusest on eriti nõutud eelkõige täistunni väljumised ning need on tihti juba eelmüügist välja müüdud. Seetõttu soovitame reisijatel kaaluda pileti ostmist mõnele pooltunni väljumisele, kus vabu kohti on tavaliselt rohkem,» soovitas ta.

Bussifirmade väljumiste arvud Tallinn-Tartu-Tallinn liinil 03.10. seisuga:

  • Lux Express 38 väljumist
  • Simple Express 12 väljumist
  • Taisto Liinid 4 väljumist
  • MK Autobuss 4 väljumist
  • Arilix OÜ, Tartu Bussikeskus 2 väljumist
  • Forcen Grupp 2 väljumist
  • Hansabuss 2 väljumist
  • Bussipartner 2 väljumist

Allikas: T-pilet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles