Hinnavõrdlus: kuhu saab kõige soodsamalt varavalges trenni minna

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Mitmed spordiklubid avavad uksed juba varahommikul ning pakuvad sel ajal enamasti soodsamat sissepääsu, et varajasi treenijaid ligi meelitada.

Kuna MyFitnessil on Tallinnas ja üle Eesti enim spordiklubisid, on ühtlasi ka hommikuste treeningute valik seal kõige suurem – Tallinna klubidest leiab igal argipäeval vähemalt paar treeningut, mis algavad enne kella kaheksat. Samas vastavalt elukohale või treeningu eelistusele leiab võimalusi hommikul treenimiseks mujaltki.

MyFitnessi rühmatreeningute juhi Eva Ottase sõnul töötavad klubides varahommikused treeningud hästi, sest inimesed planeerivad oma aega nii, et õhtu oleks vaba ja saaks muid toiminguid teha. «Lisaks on see hea motivaator, sest õhtuti on alati rohkem vabandusi, miks mitte trenni minna.»

Varahommikuti pakutakse MyFitnessi klubides nii tempokamaid kui rahulikumaid treeninguid – valikus on BodyAttack, BodyPump, BodyBalance, Yoga, bodyART, ringtreeningud jõusaalis, TRX, Nike Training Club jne.

Igaühele oma

«Võiks öelda, et kõike eelistatakse võrdselt või siis igale treeningule oma inimesed, kes soovivad hommikuti just nii või naa treenida. Kuna enamikele on see ainus treening päevas, siis ei pea see olema ainult kergemat või rahulikumat sorti - hommikused treenijad soovivad samamoodi internsiivset treeningut,» rääkis Ottas.

RevalSpordi turundus- ja müügijuht Helen Partasjuk-Sootla sõnas, et enne kella üheksat algavates treeningutes käiakse kuidas kunagi - vahel on saalis 20 inimest, teine päev jällegi viis. Rohkem rahvast käib hommikuti jõusaalis ja veekeskuses. Populaarseim aeg treeninguteks ja ujumiseks on tema sõnul siiski kella 10-12 vahemik.

«Populaarsem on kella 10-12 aeg, sest paljud käivad lõuna ajal või enne tööd. Hommikuti külastab veekeskust ja vesiaeroobika treeninguid päris korralik arv inimesi. Tore on see, et hommikupoolikul käib treeningutel palju pensionäre, eriti naisi,» kirjeldas ta.

Viimsi Spa spordiklubi juhi Kersti Ojalille sõnul on sealsetel klientidel hommikuti samuti suurem huvi ujumise ja jõusaali vastu, mis lubab kliendil paremini oma aega planeerida.

«Hommikustest rühmatrennidest pakume varasematel kellaaegadel intensiivsemaid 30-minutilisi ekspress-treeninguid, milleks on Les Mills CXWORX® (kerelihaste treening) ja TRX®. Samuti hommikune Šhivananda jooga on hea häälestusega algavaks päevaks,» rääkis Ojalill.

Ta lisas, et treeningud algusega kell 10 ja 11 on juba intensiivsemad ning sobivad pigem inimestele, kellel on vabam töögraafik või vahetusega töö.

Hinnad varieeruvad suuresti

Kõige sagedamini pakuvad Tallinna spordiklubi hommikuti aktiivseid BodyPump trenne, mis annavad terveks päevaks energialaksu. Samas võivad rahulikemate trennide huvilised minna ka varahommikustesse joogatundidesse.

Soodsaimalt võib hommikuse paketi kuupääsme lunastada Zelluloosi spordiklubis, ent rühmatrenne leidub seal üsna vähe, pigem on klubi pühendunud jõusaalile. Kalleima hinna poolest eristub City Spa spordiklubi, mille kuukaardi maksumus (110 eurot) sisaldab nii rühmatreeninguid, jõusaalide, saunade ja basseini kasutust, kaht kinkekaarti aastas ning soodustusi valitud toodetelt ja hoolitsustelt.

Enamikes klubides jäävad kuukaartide hinnad siiski alla 50 euro ning selle eest saab käia jõusaalis, rühmatreeningutes ning mõnel puhul ka ujumas. Hommikupaketid kehtivad enamasti klubi avamisajast kuni kella 15 või 16ni ning nädalavahetuseti vabalt valitud ajal.

SpordiklubiKõige varajasem treening*ProovitreeningKorrapääseKuukaart (hommikupakett)
MyFitness6.40 (BodyPump45, Viru)3 eurot13 eurot35 eurot (Tallinn)
RevalSport7.30 BodyPump; BodyBalance-alates 5 eurot39 eurot
Arctic7.20 BodyPump; Spin3 eurot13 eurot49 eurot
Kalev Spa7.15 BodyPump; hommikujooga-alates 5,9 eurot49 eurot
Viimsi Spa8.30 TRX30; Šivananda jooga5 eurotalates 9 eurot49 eurot
GymLeco8.30 Fitball&Stretching; Pilates/joogamix; Powerfit3,5 eurotalates 6 eurot34 eurot
Sparta7.30 PumpExpress; YogaFunc-alates 5 eurot32 eurot
Zelluloos8.00 CrossCore45, ringtreening2 eurotalates 6 eurotalates 25 eurot
Tantsugeen7.00 Ring jõutreeningtasuta10 eurot50 eurot (piiramatu ajaga pakett; hommikupakett puudub)
Meriton8.30 BodyPump-alates 8 eurot55 eurot
Fittest9.30 BodyPump, Pilates; FitDancetasuta8 eurot39 eurot
Audentes7.30 BodyPump5 eurot13 eurot59 eurot
City Spa8.30 Wake up&be awesome-23 eurot110 eurot
Telliskivi Koduklubi7.30 Jooga Rocket1 euro7 eurot37 eurot
Golden Club7.30 Core&tone; TRX455 eurotalates 15 eurot57 eurot

*nimetatud aegadel ei toimu treeninguid igapäevaselt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles