Lugeja küsib: miks pean rõvedaid suitsupakkide pilte vaatama? (6)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupakid
Suitsupakid Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Uued suitsupakkide pildid on hirmsasti häirivad. Seisan toidupoes järjekorras ja neid on võimatu mitte märgata, sest need on täpselt silma all. Lisaks küsib mu laps, et miks ühel pildil on onul kaelas auk ja teisel pildil mustaks tõmbunud varbad. Miks pean neid nägema, kui ma ei ole suitsetaja? Minu jaoks on need lihtsalt häirivad, lisaks ajavad viimsegi söögiisu ära,» kirjutas lugeja.

Vastab sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Karel Hanni:

Suitsupakkide näitamine müügikohtades pole praegu reguleeritud. Pakkidele on lisatud koledad pildid põhjusega, et näidata reaalseid tagajärgi, mis sellega võivad tekkida ning seetõttu innustada suitsetajaid sellest loobuma ja noori sellega mitte alustama.

Lugeja küsimus näitab, et pildid mõjuvad ja seejuures saabki lapsevanem oma lapsele selgitada, et suitsetamine on kahjulik ning sellest võivad tekkida haigused, millele on pakil piltidega viidatud.

Samas on tihti müügikohtades näha tubakatoodete varjatud reklaami (pildid kappidel, milles tubakatooteid hoitakse jms) ning seetõttu on sotsiaalministeeriumis valmimas eelnõu, millega soovitakse kõik tubakatooted paigutada inimeste silme alt täielikult ära.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles