Viimased taksofonid lahkuvad seinalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arp Karm

Teisipäeval demonteeris Eesti Rahva Muuseum (ERM) koostöös Elioniga Tartus Raekoja platsil asuva stomatoloogiakliiniku seinalt Eesti ühe viimase veel üleval olenud taksofoni.


ERMi filmi- ja videostuudio juhataja Maido Selgmäe (paremal) jäädvustas ühe meie kaasaja Eesti ühiskonna kommunikatsioonivahendi kasutamise lõpu ka tulevaste põlvede tarbeks. Demonteerija rollis oli Elioni tehnik Kaido Erik.

Eesti on maailmas üks esimesi riike, kus taksofonide töö lõpetatakse. Taksofonid lakkasid Eestis töötamast 1. detsembril 2010 ning sellest ajast tänaseni on Elion telefoniautomaate demonteerinud.

ERMi kogus juba on üks Eestis 1999. aastast kasutusel olnud taksofon. Demonteerimise salvestamine võimaldab anda esemele lisakonteksti, kogutud taksofone aga saab esitleda näitustel.

Elioni avalike suhete juht Lilian Nõlvak kinnitas Tartu Postimehele, et veel mõnes kohas nii Eestis kui Tartus on taksofon veel üleval. Demonteerimised peaksid kestma veebruari lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles