Siiri Erala: hea tallaalune

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: Peeter Langovits

Hea tallaalune on praegu hinnas. Seda kogesin omal nahal, kui ühel päeval Lasnamäel kortermaja uksest välja astusin. Hetkel, mil jalg tänavat puutus, olin istuli. Kukkumisoht on mind varitsenud ka mujal – suure kaubamaja ees, pargis ja trammipeatuses.

Suuremate õnnetuste vältimiseks otsustasin midagi ette võtta. Kuna kogu linna liivatamine või siis hirmkiire sula väljaloitsimine pole mulle võimetekohane, hakkasin mõtlema, kuidas saapad libisemiskindlamaks muuta.

Oma otsingutel kohtasin teisigi omasuguseid ja õige pea sai selgeks, et minusuguseid on palju. Nii palju, et saapatalla alla kinnitatavad jäänaelikud on poodidest otsas ning kingsepad oskavad töökoja uksest sisse astuva kliendi soovi «Ehk saaks midagi libeduse vastu teha» juba silmist lugeda.

Kord külmetav, kord sulatav talveilm ei tohiks meie laiuskraadidel midagi uut olla ning riigil, omavalitsustel ja majaomanikel peaks libeduse tõrjumisega olema kogemusi. Praegune olukord tänavatel näitab aga, et kogemus ei ole vast kuigi hea õpetaja. Libeduse likvideerimisel ei saa neile loota. Inimesel endal tuleb muretseda head tallaalused.

Ilmateade lubab homme õhtust taas lumesadu… Peaks ehk endale saha ka soetama!?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles