Hinnalagi küll, kuid Tallinna korterite ruutmeetri hind vaid kasvab

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued kortermajad Tallinnas
Uued kortermajad Tallinnas Foto: Erik Prozes

Kuigi väidetavalt on Eesti kinnisvaraturg jõudnud oma hinnalaeni, maksis septembris Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 1682 eurot, mis on kaheksa protsenti mullusest kõrgem. Viimati oli pealinnas ruutmeetri hind nii kõrge 2007. aastal.

«Äkilisi tõuse või languseid pole ja ruutmeeter igavesti kallineda ei saa, kuid praegu on suund ikkagi üles,» ütles 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter värskeid maa-ameti statistika tulemusi kommenteerides. Ta lisas, et selle taga on hetkel majandust vedav eratarbimise kasv.

«Pangad ühest küljest tahavad kinnisvarasektorisse raha anda ja teenida, teisalt kontrollivad eriti hoolikalt arendajate finantseerimist. Eraisik saab laenu lihtsamalt, sest kuskil elama peab ja kodu eest jäädakse harva võlgu. Samas teise kodu ostmiseks küsib pank pigem investeerimis-, mitte kodulaenu intressi, sest risk on palju kõrgem,» rääkis Vahter.

Septembris müüdi Tallinnas 742 korterit, mis on üheksa protsenti enam kui aasta tagasi samal perioodil. Kalleim, vanalinnas asuv korter müüdi septembris 700 000 ning odavaim 3800 euroga. Samal ajal müüdi Tallinnas 30 hoonestatud elamumaa krunti, mis on kolme võrra vähem kui varasemal kuul. Kalleim maja müüdi 1,2 miljoni ning soodsaim 5000 euroga. 

Möödunud kuul müüdi 10 elamumaa krunti, mis on ühe võrra rohkem kui augustis. Kalleim hoonestamata krunt müüdi 170 000 ja odavaim 13 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles