Lugeja küsib: kas Tallegg eksitab tarbijaid tooteinfoga?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talleggi rukkipaneeringus kanašnitslite pakendil oli seni eksitav teave, et toode sisaldab 100 grammi kohta vaid 1 g süsivesikuid. Tänaseks on Tallegg tooteinfot kodulehel parandanud.
Talleggi rukkipaneeringus kanašnitslite pakendil oli seni eksitav teave, et toode sisaldab 100 grammi kohta vaid 1 g süsivesikuid. Tänaseks on Tallegg tooteinfot kodulehel parandanud. Foto: Selver

«Tekitab muret Talleggi-poolne tarbija eksitamine tooteinfoga. Toiduainete koostisest vähegi teadlik inimene saab aru, et kui toote kogumassist ligi 30 protsenti moodustab paneering, mis koosneb peamiselt nisu- ja rukkijahust, ei saa see sisaldada vaid ühe grammi ulatuses süsivesikuid. See võib tunduda tühisena, kuid inimesed, kes piiravad süsivesikute tarbimist (diabeetikud, LCHF jt dieetide harrastajad) on sellisest eksitamisest tugevalt mõjutatud,» kurtis lugeja.

Vastab HKScan Estonia kvaliteedijuht Priit Dreimann.

Täname tähelepanelikku tarbijat teemale tähelepanu juhtimast! Tõepoolest on Talleggi rukkipaneeringus kanafileesteigi puhul inimliku eksitusena tooteinfos vale number. Nimetatud toote puhul on õige number süsivesikute puhul seitse grammi.

Rukkipaneeringus kanafileesteigid on valmistatud sajaprotsendiliselt kanafileest ja on seetõttu madalama süsivesikute ja rasvasisaldusega. Viime selle muudatuse kohe sisse nii toote etiketil kui ka kodulehel. Palume tarbijalt vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles