Staarkokk astus rahvusrooga valmistades ämbrisse (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnealune paella.
Kõnealune paella. Foto: Jamie Oliver/Twitter

Kui tuntud kokk Jamie Oliver avaldas sotsiaalmeedias foto potitäiest ahvatlevast riisiroast, ei osanud ta arvatagi, et see kutsub esile pahameeletormi.

«Hea Hispaania toit ei saa ühest ehtsast paellast enam palju paremaks minna. Minu versioon sisaldab kanakintse ja chorizo't,» säutsus Oliver sotsiaalmeedias, vahendab Local.

Staarkokk ei arvestanud aga sellega, et oli tahtmatult toime pannud Hispaania kööki lausa solvava kuriteo – ta lisas vürtsika chorizo-nimelise delikatessvorsti rahvusroale, kus polnud see kindlasti mitte teretulnud.

Kuna paella riisiroog on Hispaanias väga austatud traditsiooniline söök, ei läinud kaua aega, kui hispaanlased Oliveri retseptimuudatuse peale ärritusid ning soovitasid tal tagasi kokakooli minna.

  • «Palun ära kutsu seda paellaks!»;
  • «Eemalda chorizo. Me ei pea läbirääkimisi terroristidega – see on esimene hoiatus.»;
  • «Halvim paella, mis eales valmistatud,» – need olid vaid mõned üksikud kommentaarid, mis Oliverini jõudsid.

Oliveri apsaka üle visati ka nalja, kuid samas algatati isegi petitsioon, milles soovitati lõpetada briti kokkade (sealhulgas Nigella Lawsoni ja Gordon Ramsey) toetamine paella rikkumise tõttu.

Rahvusrooga kaitsvad hispaanlased on läinud isegi nii kaugele, et on loonud isehakanud grupi «Wikipaella», mis paneb häbiposti restoranid ja kokad, kes paella traditsioonide vastu eksivad ning kiidab neid, kes tavadest kinni peavad.

Traditsioonilise paella koostisosad võivad küll piirkonniti veidi erineda ning sisaldada hooajalisi toiduaineid, näiteks artišokki. Samas on öeldud, et porganditel, seentel ning ennekõike chorizo-vorstil pole paellas kohta. Seega mis puutub paellasse, siis traditsioonid võidavad siinkohal eksperimenteerimise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles