Vaata, mis ametimehi hakati pärast 25 aastat lõpuks riigi raha eest koolitama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilane koolipingis. Foto on illustratiivne.
Õpilane koolipingis. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna majanduskoolis avati sellest sügisest kinnisvaramaakleri eriala, mis on esimest korda taasiseseisvunud Eestis, kui riik nägi vajadust ka sellel elukutsel hariduse andmise järele.

1906. aastal tegevust alustanud ja sellega üks vanemaid Eesti kutseõppeasutusi on aastaid koolitanud riiklikul tellimusel sekretäre ja raamatupidajaid, kindlustusspetsialiste, pangatellereid ja kvaliteedispetsialiste. Sellest sügisest hakkas kool esimese kutseõppeasutusena Eestis pakkuma ka ettevalmistust ka kinnisvaramaakleritele.

Majanduskooli kinnisvaramaakleri õppekava põhineb kutsestandardil ja on loodud koostöös kinnisvaravaldkonna tööandjatega - eriala õpetamise initsiatiivi tuli Pindi Kinnisvaralt. Õppekava kestus on kaks aastat ning sellest veerandi moodustab praktika. Viimast on võimalik sooritada ka oma töökohal, kui juba töötatakse kinnisvaramaaklerina. Ameti omandamine lõpeb kutseeksamiga. Muuhulgas on võimalik arvestada ka varasemaid töö- ja õpikogemusi ehk VÕTA-t.

Kaheaastaste õpingute jooksul keskendutakse sellistele teemadele nagu karjääriplaneerimine ja ettevõtlus, turuinformatsiooni kogumine ja analüüsimine, teenuse ja objekti turundamine, läbirääkimiste pidamine käsunduslepingute sõlmimiseks ning tehingu ettevalmistamine ja vormistamine.

Soovi korral võib end täiendada ka personalitöö, finants- ja maksuarvestuse, projektijuhtimise ja ehituskorralduse ning soome ja vene keele alal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles