Saarlaste praamisõidu soodussüsteem on liiga keeruline

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode mahasõit Kuivastu sadamas.
Autode mahasõit Kuivastu sadamas. Foto: Peeter Langovits.

Valimiste eel kiiruga tööle rakendatud kord saareelanikele praamisõidul soodustuste andmiseks on vedaja hinnangul keeruline ning närve ja aega sööv nii reisijatele kui teenindajatele.


Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin tunnistas, et ID-kaardiga sooduspileti saamise praegune süsteem on kohmakas. «Me ei saa kuidagi sundida inimesi ennast kiiremini liigutama ja varem sadamasse tulema, see aga tekitab järjekordi ja laevast maha jäämist,» rääkis ta.

Ehkki töötajad on juba asjaga harjuda jõudnud, ei saa osa reisijaid ikka veel päris täpselt aru, millist dokumenti näitama peab. Selgitamist ja ootamist on palju, sest süsteem on küllalt keeruline. «Loomulikult teeb tigedaks, kui tuled kümme minutit varem sadamasse, aga praamist maha jääd ja kaks tundi järgmist ootama pead,» lausus Hiiuväin.

Õnneks loetakse kõik liinibussis sõitjad automaatselt 50 protsendi suuruse soodustuse vääriliseks ja nemad ei pea enam midagi tõestama ega ühtki dokumenti esitama.

Hiiuväin on seda meelt, et soodustusi oleks saanud pakkuda hoopis teisiti ehk lihtsamalt, kui vedajale oleks antud ettevalmistuseks pisut rohkem aega. Praegu tuli uus süsteem rakendada kolme nädalaga, mis on ilmselgelt lühike aeg.

Väinamere Liinid on välja käinud ühise sõidukipileti idee, mis sisaldaks ka reisijavedu. Pealegi on saarlaste autodel praegugi sooduskaardid. «Sama kaardiga võiks ka autos olevad reisijad odavamalt sõita saada ja keegi ei peaks kedagi kontrollima,» selgitas Hiiuväin.

Ettevõte on praegugi valmis aitama välja töötada senisest märksa mugavamat süsteemi, mis rahuldaks paremini nii reisijaid kui teenindajaid ja aitaks kõigil aega kokku hoida.

Seni aitab hädast välja veebipilet, mida pole vaja isegi mitte välja trükkida ja mille puhul piisab sadamas laevale pääsemiseks vaid ühest mobiilikõnest. See aitab kõvasti aega kokku hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles