Nipinurk: kuidas hakkida sibulat ilma pisaraid valamata?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibul ja küüslauk.
Sibul ja küüslauk. Foto: www.freepik.com

Sibulat läheb tarvis paljudes toitudes, selle hakkimine ei ole ole tavaliselt just kõige meeldivam. Küll on püütud pead kangest aurust eemal hoida või lõigata sibulat ujumisprillidega - tegelikult on olemas veelgi parem variant.

Kõik, kes vähegi köögis söögi kallal toimetavad, teavad, et sibulat hakkides hakkavad silmad vett jooksma, kirjutas Business Insider. Paljud meist valavad sel ajal pisaraid, nende peatamiseks on olemas aga väga lihtne nipp - hoiusta sibulaid enne hakkimist külmkapis.

Sibula sees on lõksus teatud osakesed, mis lahti lõigates vallanduvad ja auru kujul sinu silmadeni jõuavad. Silmad annavad seejärel märku ajule, et tuleks need aurud välja pesta ja seepärast lähevadki silmad märjaks. Külmas seisnud sibulatel sellist efekti pole, sest maha jahtununa eraldavad nad vähem gaase.

Kui su külmkapp on aga söögikraamist liialt pungil ja sibulad sinna enam ei mahu, siis võid alati kasutada ka ujumisprillide meetodit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles