Lugejate ideed: kuidas tähistada sõbrapäeva

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbija24 lugejad jagasid ideid ideaalsest sõbrapäevakingist.
Tarbija24 lugejad jagasid ideid ideaalsest sõbrapäevakingist. Foto: Peeter Langovits

Tarbija24 kogus lugejatelt sõbrapäeva eel ideid, mida selle päeva puhul kallitele inimestele kinkida või mida koos ette võtta. Paremaid mõtteid jagab toimetus ka teiega.

Kui võtta kokku toimetusele saadetud kirjad, siis võiks öelda, et paljud peavad ideaalseks kingituseks aega ja sõbrapäev võiks olla lausa vaba päev.

Piknik elutoas

Ideaalne sõbrapäev: elukaaslane, kes tavaliselt süüa ei tee, korraldaks hingelise õhtusöögi kahele hubases kodus. Kodus ootaks elutoa põrandal suur piknikutekk ja padjad, punane roos vaasis, vahuvein, küünlad ja mängiks rahulik muusika. Pidulikuks õhtusöögiks võivad olla kas või praekartulid - emotsioon on see, mis loeb ja teeb sõbrapäeva ideaalseks.

Isetehtud kink

Kindlasti teeb sõbrapäeva meeldejäävaks endatehtud kingitus: trühvlid, küpsetised, küünlad, pildialbum. Meesterahvale sobiks ka pudel kvaliteetveini või -konjakit. Igasugused väikesed mõttetud vidinad ja karvased mänguasjad tuleks heaga poeriiulitele jätta.

Külaskäik loomade varjupaika

Läheksime perega jalutaksime ja mängiksime loomade varjupaigas koertega ja hiljem muidugi ei unustaks ka kasse silitada. Peale seda võiks lastega minna kohvikusse pannkooke sööma ja kakaod jooma.

Kimp lilli

Vahelduseks kiirele elutempole võtta hetk aega ja enda jaoks kallitele inimestele mõelda. Kingitus pole oluline, kuid lillede üle tunneks heameelt kindlasti. Samuti pole niivõrd tähtis mida me teeme, vaid see, et teeme seda koos.

Paintball ja kino

Ma sooviks, et minu 14.veebruar hakkaks nagu iga teinegi päev. Soovin, et olen unustanud sõbrapäeva ning mu parim sõber helistab mulle ning kutsub mind näiteks paintballi mängima. Esialgu ei taipaks ma midagi. Kui sõbra lahkus hakkab juba vaikselt kahtlaseks muutuma, saan aru, et midagi on valesti. Tuleb siis äkki ka mulle meelde, et 14.veebruaril tähistatakse sõbrapäeva. Niisiis hakkan ma vaikselt õhtuks plaane tegema ning kutsun sõbra kinno.

Šokolaad ja lapsehoidja

Minu ideaalne sõbrapäev algab hommikul padjale jäetud šokolaadisüdamega. Ma ju nii armastan šokolaadi ja kui tore on ärgata, nähes, et mees on sellele mõelnud. Pärast hommikusööki leian postkastist ümbriku, milles on isevalmistatud kutse: «Täna kell 19.00 ole valmis veidi teistsuguseks õhtuks. Pane soojalt riidesse. Laste pärast ei ole vaja muretseda.» Pool tundi enne kaardil märgitud aega on ukse taga lapsehoidja, kes võtab asjad oma kontrolli alla. Olen mõnevõrra üllatunud, kui avastan, et läheme mäele kelgutama! Sõbrapäeva õhtul! Kuid miks ka mitte, tegelikult on see ju vahva. Ja me ei ole seda kunagi ilma lasteta teinud! Lustime päris korralikult. Ümberringi on küll peamiselt lapsed, aga mis siis sellest!

Lillede saatmine tööle

Ideaalselt planeeritud üllatused kipuvad vist tõesti pigem filmides õnnestuvat. Siiski ei ütleks ilmselt keegi väikesest üllatusest ära. Lillede saatmine koju või tööle on minu arvates väga tore komme. Restorani kutsumine samuti. Mulle meeldiks väga, kui mind sõbrapäeval kinno/teatrisse kutsutakse ja pärast võiks kusagil klaasi veini või tassi kohvi võtta. Klassikaline, aga mõnus.

Saanisõit ja grill

Hea kingitus kallimale võiks olla õhtupoolikul toimuv saanisõit, mis kulmineerub saunga. Sõbrale võiks aga külla minna isetehtud vahvlite või grillimaterjaliga. Need on küllalt odavad variandid, aga jätavad mälestuse aastateks.  

Vaateplatvormid ja MMSid

Läksime sõbrapäeval armsamaga vanalinna jalutama. Eesmärgiks olime endale võtnud jalutada läbi kõik vanalinna vaateplatvormid. Igal platvormil tegime linna taustal telefoniga endist pildi ja saatsime selle MMS-iga mõnele heale sõbrale. Juures kiri: «Me armastame Sind.»

Kinkekaardid keelatud!

Kinkekaarte palun oma tuttavatel endale mitte kinkida, sest see oleks lihtsaim viis lihtsalt sõbrale öelda: mul pole aega mõelda, milline sa oled ja mis sulle meeldib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles