Vaata, kui palju maksab kodus WC-s käimine (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Prokofjeva

Kel sanitaarremont mõttes, tasuks enne poti ostmist üle vaadata ka kodulinna vee ja kanalisatsiooni hinnad, et näha, kui palju raha läheb potilkäimisega tuulde.

Meie linnades võivad vee- ja kanalisatsiooni hinnad erineda lausa kahekordselt. Kõige kokkuhoidlikumalt saab kempsus käia Narvas või Narva-Jõesuus, kui WC-paak on neljaliitrine (2,4-liitrise nupuga). See tähendab, et neljaliitrine paak on kaheosaline, millest ühe nupuvajutusega tuleb 2,4 liitrit vett ja teise nupuvajutusega neli liitrit. Kõige soodsamalt saaks WCs käia Narvas, kui neljaliitrise paagiga WCs lasta iga kord vaid 2,4 liitrit vett. Sellisel kombel vett tõmmates saaks WCs ühe euro eest käia üle 250 korra.

Kel aga raha palju, võib ka Tõrva linnas vanal nõukaaegsel üheksaliitrisel potil istuda. Juba 26. korral on kasutaja rahakott euro võrra kergem. Tõrvas saab kõige soodsamal viisil (ehk siis 2,4 liitrit vett tarbides) euro otsa, kui potil on käidud sada korda. See on 2,5 korda kallim kui Narvas ja Narva-Jõesuus.

Kui aga arvestada kasutajaks neljaliikmelist peret, kes kasutab WCd kuus korda päevas ning kellel on kodus kuueliitrine pott, siis nii Tallinnas kui ka Tartus elades kulub neil päevas 0,288 eurot ehk peaaegu 30 eurosenti. Pärnus kulutaks sama pere päevas 0,384 eurot, ehk peaaegu kümme senti rohkem kui tartlased ja tallinlased.

Vaata kaardilt täpsemalt, kui palju maksab üks veetõmme sinu linnas. Graafikust on puudu Sillamäe ja Mustvee andmed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles