Galerii: anneta Piritale kogunenud näljas veelindudele teravilja

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Loomakaitse Selts kutsub inimesi üles annetama luikede ja teiste veelindude abistamiseks teravilja – nisu, rukist, tatart ja kaerahelbeid. Samuti sobib veelindudele hästi ka hiina kapsas, salat ning riivitud porgand.


Soola sisaldavat ja muud sobimatut toitu nagu seda on leib ja sai, lindudele anda ei tohi!

Talvituma jäänud veelinnud on koondunud lahtiste veekogude puuduse tõttu üksikutesse jäävabadesse kohtadesse. Kahjuks aga kõikidele lindudele karmide ilmastikutingimuste tõttu toitu ei jätku.

Üks selline jäävaba koht asub näiteks Tallinnas Russalka lähistel ning sealsed luiged vajavad kiiresti toiduabi. Teiste jäävabade kohtade külmumisel koguneb sinna linde veelgi juurde ning nad ei mahu enam vette ära.

Inimesed, kes soovivad luikede abistamiseks teravilja annetada, võivad võtta ühendust loomakatise seltsiga telefonil 5267117 või e-posti aadressil info@loomakaitse.ee või viia teravilja Tallinnasse Russalka, Pirita, Merivälja luikede koondumiskohtade juurde võimalikult vee lähedale.

Autoteede lähistel ning parklates linde toita ei tohiks, sest see tekitab liiklusohtlikke olukordi ning seab luikede ja teiste veelindude elud ohtu. Juhul kui endal ei ole võimalik luiki toitma minna või toitu annetada, siis on võimalik teha annetus Eesti Loomakaitse Seltsi kontodele SEBpangas 10002019856000 ja Swedbankis 221041248998, märksõnaks «Luiged».

Loomakaitse selts rõhutas, et veelindude toitmine peaks toimuma kuni veekogude lahtisulamiseni. Pärast seda ning ka sügisel ei tohiks linde enam toita. Siis ei teki neil harjumust ning nad lendavad talvituma kohta, kus leiavad toidu loodusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles