Vaata kaardilt, milliseid supermarketeid on Tallinnas ja selle ümbruses kõige enam (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinnas on ostjatel võimalik valida arvukate supermarketite vahel.
Pealinnas on ostjatel võimalik valida arvukate supermarketite vahel. Foto: Avo Meeks / Valgamaalane

Tallinnasse kerkib ostukeskusi nagu seeni pärast vihma ja mõnes kohas võib viie kilomeetri raadiuses esindatud olla lausa viie ettevõtte toidupoed.

Ei saaks öelda, et inimestel raha vähe oleks – ostukeskuseid on pealinn ja selle lähiümbrus täis. Igas ostukeskuses on aga omaette toidupood, lisaks on linna peal laiali ka eraldiseisvaid väikesi kodupoode ja suuremaid supermarketeid.

Tallinnas ja selle ümbruses jagavad suurimat poodide arvu Rimi ja Maxima. Mõlemas neis moodustavad enamiku poodidest kodupoed – kas mini-Rimid või X Maximad.

Kõige rohkem supermarketeid on aga Selveri nimistus. Kui varem oli Selveril ka kodupoodide bränd  – koduselver, siis tänaseks on needki Selverid läbinud uuenduskuuri ning klassifitseeruvad supermarketiteks.

Prismad on kõik hüpermarketid ja Grossi poed on kõik kodupoed. Coopi alla kuuluvad A&O, Konsum ja Maksimarket jagunevad vastavalt nii: A&O on kodupood, Konsum supermarket ja Maksimarket on hüpermarket.

Vaata kaardilt, kes laiutab Tallinnas.

Rimi (punane ikoon), Prisma (roheline ikoon), Selver (kollane ikoon), Coop (sinine ikoon), Maxima (tumesinine ikoon), Grossi (tumepunane ikoon), Comarket (lilla ikoon).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles