Hulk kavalaid nõuandeid: kuidas säilitada oma toitu tavalisest kauem?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmkapp
Külmkapp Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt oled terve elu oma puu- ja köögivilju ning piimatooteid valesti hoiustanud. Ütle head aega liiga kiirelt pruuniks minevatele banaanidele ja hallitanud marjadele.

Need Business Insideri nõuanded aitavad sul toitu targemalt ning kauem säilitada, nii pead vähem sööki ära viskama.

  • Kurna mustikaid, maasikaid või teisi marju äädikavees. Lisa kümnele osale veele üks osa äädikat. See tapab hallitusetekitajad ja võimaldab marjadel värskena püsida kuni kaks nädalat.
  • Mässi banaanide otsad toidukilesse, sest need toodavad muidu gaase, mis aitavad toidul kiiremini valmida ja vanaks minna. Parema tulemuse saamiseks eralda banaanid üksteisest ja kileta iga banaani ots eraldi.
  • Pane kapsas koos ühe majapidamispaberi lehega õhukindlasse kilekotti ja külmkappi. Paber imab üleliigse niiskusse endasse ja takistab lehtedel kuivamast.
  • Poolik avokaado mässi toidukilesse, siis ei lähe see hapnikuga kokkupuutest pruuniks.
  • Pane punased vürtsid ja maitseained nagu Cayenne'i pipar, paprika- ja tšillipulber külmkappi, sest valgus ja soojus vähendab nende värvi- ning maitseomadusi.
  • Juust pane külmkapis vaha- või pärgamentpaberisse, sest mittehingav pakend ei võimalda juustule õhu ligipääsu ning seetõttu kuivab juust ära.
  • Hoiusta kartuleid koos õuntega, sest see takistab nende idanemist.
  • Ära hoia piima uksesahtlis, vaid külmkapi põhiosas, kus on temperatuur stabiilsem.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles