Veebi-toidupoed võtavad luubi alla ärikliendid

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Toidupoe veebipõhisest teenusest huvituvad lisaks tavaklientidele ka ettevõtted, kel on samuti mugav tellida toidukaupu ja kontoritarbeid veebist.

Hiljuti lõi Selver e-poe teenuse võimalused ka äriklientidele. Selveri turundusjuhi Triin Kaare sõnul toimib suures plaanis ärikliendi ostuprotsess sarnaselt erakliendiga. «Olulisemad erinevused tulenevad ärikliendi teenindamiseks vajalikest seaduslikest nõuetest - enamasti puudutavad need arvete ja käibemaksu erinevaid loogikaid ning arvete automaatset maksuametile deklareerimist, kui ühes kalendrikuus peaks ärikliendi Selverist ostude kogusumma  ületama 1000 eurot,» kirjeldas ta.

Paljusid tehnilisi rakendusi ei pruugi klient isegi märgata, kuid selle saavutamiseks on tehtud märkimisväärne hulk arendusi.

Lisaks on mugavaks tehtud ettevõtte rekvisiitide sisestamine ning erinevalt erakliendist saavad ärikliendid koos tellimusega lisaks elektroonilisele arvele ka väljaprintimiseks mõeldud .pdf formaadis arve. Maksmisvõimalused on aga identsed tavakliendiga.

«Ärikliendiks on oodatud kõik need kliendid kes varasemalt pidid (enamasti) kontori tarbeks söögi/joogikraami/kontoritarbeid varuma minema kas lähimasse kauplusesse või hulgilattu. Nüüd toob kuller kauba otse kontorisse, säästes hulgaliselt eelnevalt selle tegevusega hõivatud inimeste aega ja ka jõudu, kuna sekretärineiud ei pea ise raskeid kandameid tassima,» lisas Kaare.

Ka Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido tunnistas, et ärikliendi lahenduse loomine on nende veebipoe eCoopi tegevusplaanides, kuid vähese nõudluse tõttu ei ole see hetkel  esimene priorieet.

«Oleme eCoopi arendustegevuses keskendunud esialgu teistele põnevatele täiendustele, nagu ostunimekirjad, nende jagamise võimalused, tervislikud soovituslikud ostukorvid jm,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles