Kas tasub süüa toitu pärast «parim enne» kuupäeva? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Parim enne» kuupäeva ei tasu nii väga karta.
«Parim enne» kuupäeva ei tasu nii väga karta. Foto: SCANPIX

Tarbimisajastul on väga sage nähtus see, et suur hulk toitu jõuab külmkapis «parim enne» kuupäeva ületada, kui see ära süüakse.

Kuigi üsna suured toiduraiskajad on kaubandus, farmid ja tehased, langeb pea sama suur osa sellest süüst ka tavalistele inimestele, kes oma kodudes viskavad ära toitu, mille «parim enne» kuupäev on möödunud, kirjutab Huffington Post.

Enamikul toodetel on olemas «parim enne» ja «kõlblik kuni» kuupäev ning need võivad tarbijates tekitada segadust.

Approved Foodi looja Dan Cluderay müüb toitu, mis hakkab lähenema «parim enne» kuupäevale. «On terve generatsioon, kes usub, et «parim enne» ja «kõlblik kuni» tähendab ühte ja sama asja,» sõnas ta.

Toitumisteadlase Sophie Medlini sõnul märgib «parim enne» kuupäev ära, mis kuupäevani toode kvaliteetne on. «Toode on sama söögikõlblik ka pärast «parim enne» kuupäeva möödumist,» märkis ta. «Toote kvaliteet võib olla küll langenud, näiteks mõni toit, mis pidi olema krõbe, ei pruugi enam nii krõbe olla, kuid toodetel endal ei ole midagi viga.»

«Kõlblik kuni» kuupäev viitab Love Food Hate Waste organisatsiooni sõnul toidu turvalisusele. «Toodet võib süüa kuni selle kuupäevani, kuid pärast seda kuupäeva ei tohiks seda enam süüa isegi kui see lõhnab hästi ja näeb hea välja,» seisab organisatsiooni kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles