Korteriühistute Liit: pakasega jälgige oma elamu kütte- ja veesüsteeme

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna veetorud kütavad ikka veel talveilma soojemaks.
Tallinna veetorud kütavad ikka veel talveilma soojemaks. Foto: Pm

Seoses saabunud pakase ning õhutemperatuuri langusega kohati kuni -32 kraadini kutsub Eesti Korteriühistute Liit üles jälgima kütte- ja veetorustike olukorda elamutes.

Korteriühistute Liidu juhi Urmas Mardi sõnul tuleks kindlasti kontrollida, kas küttesüsteem funktsioneerib tõrgeteta ja veetorud on piisavalt soojas, vältimaks nende jäätumist.

«Torustiku külmumisohu vältimiseks tuleb mässida torud lisaisolatsiooniga. Juba jäätunud torude ülessoojendamisel tuleks ettevaatlikult kasutada soojakaableid või soojapuhurit. Mitte mingil juhul ei tohi torude soojendamisel kasutada lahtist tuld,» manitses Mardi, viidates viimaste päevade rasketele tuleõnnetustele.

Ta lisas, et hoolikalt tuleks üle vaadata ja lukustada ka kõik võimalikud sissepääsud, vältimaks õnnetusi, mis võivad alguse saada võõraste isikute poolt keldritesse ja kuuridesse tehtud tulest.

Päästeamet annab samuti teada, et tugeva pakase püsimine võib kaasa tuua probleeme ruumide kütmisega, veetorustike ja trasside külmumist ning elektrikatkestusi.

Erilist tähelepanu tuleb päästeameti hinnangul pöörata
ruumide kütmisele. Ahjukütte puhul tuleb jälgida mõõdukat kütterežiimi ning kütta korraga üks ahjutäis kaks kuni kolm korda päevas. Vältimaks vingumürgituse ohtu peab jälgima, et siibrit liiga vara ei sulgetaks.

Elektriliste küttekehade kasutamisel ei tohi elektrisüsteemi üle koormata. Päästeamet soovitab ka valmistuda võimalikeks vee- ja elektrikatkestuseks ning varuda joogivett, patareid taskulambile ja raadiole, samuti laadida mobiiltelefon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles