Tartust Tallinna kaudu lennates tuleb teha lisatoiminguid

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Veebruari lõpust Estonian Airiga Tartust Tallinna ja sealt edasi lennata soovivad reisijad peavad arvestama, et osal jätkulendudel tuleb ennast Tallinnas uuesti registreerida.


Estonian Airi asepresidendi Rauno Parrase sõnul ei ole praegu Tartu-Tallinna lennuga võimalik vormistada ühele lennupiletile Lufthansa ja Finnairi jätkulende, mistõttu tuleb reisijal osta kaks eraldi piletit ning teha Tallinnas transiittsoonis uus check-in.

Samas on Lufthansa ja Finnairi hommikused lennuliinid just need, mis võiksid pakkuda huvi varahommikul Tartust lendajatele.

Kuigi pagasi saab registreerida lõppsihtkohta siiski juba Tartus ning reisija enda uus registreerimine Tallinnas ei tohiks võtta palju aega, võib see tekitada ebamugavusi.

Erinevad süsteemid

Parras ei soovinud olukorrale hinnangut anda ega probleemi põhjusi täpsemalt selgitada.
«See on niivõrd lennundusspetsiifiline asi, mida on keeruline selgitada. Asi pole ainult lepingutes.

Aga esimese lennuni on veel aega ja isegi kui me ei saa selleks ajaks tööle automaatset check-in-süsteemi, saab seda teha Tallinnas transiitsaalis ning alast välja pole vaja minna,» ütles Parras ning rõhutas, et olukorda püütakse parandada.

Tallinna lennujaama juhataja Rein Loik ütles olukorda kommenteerides, et probleem pole kuidagi seotud Tartu lennujaamaga.

«Jah, see on ebamugav, aga see pole Tartu lennujaama spetsiifiline probleem. See on seotud Estonian Airi arvutisüsteemiga, mis ei ühildu teiste lennukompaniide omadega,» ütles Loik ning lisas, et niisugust protseduuri peavad tegema paljud reisijad paljudes transiitlennujaamades.

Algus 27. veebruaril

Loik täpsustas, et odavlennufirmade kaudu reisijal tuleb end lennule alati tavakohaselt uuesti registreerida.    

«Nende lennukompaniide puhul, kes pole IATA Interline’i lepinguga ühinenud, nagu näiteks Easyjet ja Ryanair, tuleb lennujaamas teha alati uus check-in,» rääkis Loik.

Tartu-Tallinna lennuliin peaks alustama 27. veebruaril. Tartust kell 5.30 väljuv lennuk jõuab Tallinna kell 6.10. Tallinnast väljub lennuk 23.45 ja peaks jõudma Tartusse 00.30. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles