Säästumarketist saab ajalugu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästumarket.
Säästumarket. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Alates tuleva aasta algusest saab Säästumarketitest Eestis ajalugu ning enamus seniseid poode ehitatakse ümber Rimi kauplusteks.

«Alati on olemas nõudlus odavatele hindadele, aga samal ajal kasvab nõudlus mugavusteenuse järgi. Meie soov on pakkuda mõlemat korraga,» kommenteeris Rimi Eesti juht Anders Torell Postimehele otsust loobuda Säästumarketi kontseptsioonist.

Järgmise aasta jooksul ehitatakse senised Säästumarketid ümber Rimideks, peamiselt mini-Rimideks. 

Säästumarketi n-ö lemmiktooted jäävad mini-Rimidesse alles, ka säilib seal senine odavpoe hinnapoliitika. «See on see, mida me selgelt näeme, et ostjad meilt ootavad,» ütles Rimi formaadijuht Jelena Koginova.

Nii võivad tulevikus ühes ja samas piirkonnas asuvates mini-Rimides olla samadel toodetel erinevad hinnad, juhul kui üks poodidest oli varem Säästumarket.  

Kui seni sai Rimi kliendikaardiga Säästumarketis vaid boonuspunkte koguda, siis tulevikus laienevad kõik soodus-, sünnipäeva- ja personaalsed pakkumised ka Säästumarketitest ümberehitatud poodidesse. «See on väga oluline väikestes linnades, kus Säästumarketi kõrval seni Rimi poodi polnud,» lisas Koginova.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul on praegu kaalumisel, kas Säästumarketeid ümber ehitades muudetaks ka senist alkoholimüügi kontseptsiooni ja see võiks kolida n.-ö. leti taha, nagu on välja pakutud uues alkoholiseaduse eelnõus. «See lahendus oleks win-win olukord ka poe jaoks, sest kange alkoholi vargust esineb palju,» tõdes Bats.

Kaheksa Säästumarketi kauplust pannakse alates 2017. aastast jäädavalt kinni. Sulgemine ootab ees Tallinna Marja, Tabasalu, Tartu, Valga, Jõhvi, Viljandi, Kuressaare ja Pärnu Papiniidu kauplusi.

Töötajaid teavitati otsusest alles täna hommikul, kuid suletatavate poodide 49 töötajale pakutakse uut tööd samas süsteemis. Kui inimene ei taha hakata näiteks Valgast Tartusse tööle käia, siis Rimi personalijuhi Kaire Tero sõnul on lisaks seadusega ette nähtud hüvitisele ka vastavalt tööstaažile toetus keskmise töötasu ulatuses kuni nelja kuu vältel.

«Toetuspaketi puhul me räägime piirkondadest, kus on keeruline pakkuda inimesele teist tööd meie ettevõttes,» rääkis Tero. Poeketi poolset lahkumishüvitist ei saa Tallinna, Tartu ja Pärnu poodide töötajad. Väljaspool Tallinnat töötab suletavates poodides hetkel 39 inimest.

Kuna mini-Rimi vajab oma kontseptsiooni kohaselt rohkem tööjõudu kui Säästumarket, siis on Rimil kavas värvata juurde 50 inimest. Hetkel on Rimis vabu töökohti ligi 150 inimesele.

Investeering ümberehitusse ulatub 4,5 miljoni euroni ning ühtlasi loodetakse sellega turuosa suurenemist. Ümberehitustega alustatakse 2017. aasta jaanuaris, ühe poe ümberehituseks kulub umbes 15 päeva ning kuu jooksul loodetakse ringi teha neli kauplust.

Otsus käib ainult Eesti kohta ega puuduta ettevõtte poode Leedus ega Lätis.

Lisaks uuendustöödele ehitab Rimi järgmise aasta lõpuks Eestisse viis uut poodi. Uued poed tulevad Tallinnas Piritale, Szolnoki ja Hiiu piirkonda, kaks poodi tehakse juurde Pärnusse, neist üks kohalikku bussijaama. Szolnokisse rajatakse esialgu minipood, kuid hiljem on plaan sinna ehitada supermarket.

Praegu on Rimil Eestis 88 poodi – 43 säästumarketit, 10 mini-Rimit, 16 supermarketit, 15 hüpermarketit ja neli City-tüüpi mini-Rimit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles