Lugeja küsib: mida teha lumevangi jäänud köögiviljadega?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooja sügise tõttu tuli esimene lumi maha paljude aiapidajate jaoks ootamatult. Lume alla jäid nii lilled kui ka juurikad.
Sooja sügise tõttu tuli esimene lumi maha paljude aiapidajate jaoks ootamatult. Lume alla jäid nii lilled kui ka juurikad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

«Kuna meie kapsamaa on Eesti teises otsas, siis ei jõudnud me enne lumesadu saaki üles võtta. Lumevangi jäid kapsapead, peedid ja porgandid. Kas meil enam on üldse mõtet neid välja kaevama minna või on lootust, et lumi saaki ära ei riku?» soovib potipõllumees teada.

Vastab Ville Pak Kadarbiku talust.

Esiteks tuleks saak ikka salve saada ôigel ajal... Aga kui tali on tulnud äkki nagu sel aastal, siis algajatel vôib ikka juhtuda. Ei tea, kus kandis peenar asub, aga kui tuli lumi seal enne külma, peaks sel juhul olema kôige paremas seisus porgandid, sest maa on sula. Paljudes Euroopa riikides säilitatakse porgandit talvel põllul.

Kapsas on ses suhtes külma kõige paremini taluv kultuur, aga koristada seda võib ainult siis, kui on juure otsas üles sulanud. Muidu läheb seest mustaks. Peet kardab neist külma kõige rohkem. Peenralt oleks mõistlik oktoobri esimesel poolel saak ära koristada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles