Eesti poode varustava firma vorstid osutusid saastunuks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks partii saastunud vorste sunnib kahtlevalt uurima kõiki teisi.
Üks partii saastunud vorste sunnib kahtlevalt uurima kõiki teisi. Foto: SCANPIX

Läti veterinaar- ja toiduamet käskis müügilt ära korjata saastunud vorstid, mille tootjaks oli Biovela UAB Mesos Perdirbimo Paqalinys. Selle Leedu firma toodangut müüakse ka Eesti poodides.

Vorstid korjatakse müügilt, kuna on saastunud E. coli bakteriga, mis võib põhjustada kõhulahtisust või verist kõhulahtisust, kirjutab Tvnet. Lätti sattus u 80 kg saastunud vorsti, mis müügilt kõrvaldatakse. Antud juhtumi kohta on Leedu veterinaaramet algatanud juurdluse.

Biovea tooteid müüvad Eestis nii Rimi kui ka Maxima. Mõlemad poeketid kinnitasid, et seda toodet neil müügil ei ole. «Oleme tuvastanud, et seda konkreetset probleemset toodet Rimi sortimendis pole (meie andmetel pole seda ka Läti Rimis). Meil on müügil Biovela vinnutatud veiselihavorst, ent meieni pole hankijalt jõudnud teavet, et selle tootega oleks probleeme,» ütles Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

Ka mujal Eestis pole

Möödunud reedel edastas Läti veterinaar- ja toiduamet rahvusvahelise kiirhoiatussüsteemi RASFF vahendusel teate, et Leedu päritolu lihatootja Biovela valmistatud Majas Desa suitsuvorstides on tuvastatud ohtlik E. Coli bakter, mis võib põhjustada kõhulahtisust, mistõttu tuleb need müügilt eemaldada. Teates nimetatud partiid pole siinsele veterinaar- ja toiduametile teadaolevalt Eestisse tarnitud.

  • Saastunud vorstide säilivusaeg on 22. jaanuar 2017 ning triipkood 4770118401377.
  • Teade puudutab ühte partiid kogukaaluga 80,27 kilogrammi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles