Venemaa valmistub tühistama noorte halli passi omanike viisanõuet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaalase pass.
Välismaalase pass. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Venemaa välisministeeriumis on valminud president Vladimir Putini 2008. aastal kehtestatud ukaasi muudatus, mille kohaselt saaksid pärast 6. veebruari 1992 sündinud Eesti ja Läti mittekodanikud taas õiguse Venemaale ilma viisata siseneda.

2008. aasta ukaas nägi ette, et kodakondsuseta isikud võisid ilma viisata Venemaale reisida tingimusel, et nad on endised NSVLi kodanikud ehk sündinud enne 6. veebruari 1992. Nüüd tahetakse see piirang kaotada, vahendab ERR.

Dokumendi seletuskirjas seisab, et viisavaba sisenemise küsimus mõjutab Eesti ja Läti mittekodanike olukorda. Enamik neist soovivad säilitada ja edendada ajaloolisi, kultuurilisi, kaubandus-, majandus- ja muid sidemeid Venemaaga, kuid selline kunstlik jaotus kahte klassi, et osal inimestest on õigus viisavabalt siseneda ja osal mitte, ainult raskendab nende olukorda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles