Selgusid parima töökeskkonnaga Eesti ettevõtted

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firmade esindajat uute tiitlitega.
Firmade esindajat uute tiitlitega. Foto: Tööinspektsioon

Tööinspektsioon tunnustas Hea Töökeskkond 2016 auhinnaga Harju Elektrit ja Saku Metalli.

Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu ütles, et igal aastal tunnustavad nad üht suuremat ja üht väiksemat ettevõtet hea töökeskkonna loomise eest. «Tunnustusega soovime tõsta esile ettevõtteid, kes lähenevad tööohutusele süsteemselt ja põhjalikult ning teevad selles vallas enam, kui seadus neilt ootab. Loodan, et eeskuju on nakkav ning innustab ka teisi ettevõtteid hindama, järgima ja edendama tööohutuskultuuri,» lisas ta.

«Tänavu on üheksa kuuga tööõnnetustes surma saanud 18 inimest. Need on surmad, mida saab ära hoida panustades töötervishoidu ning tööohutusse. Nii töötajatel kui ka tööandjatel on ühine kohustus ja vastutus astuda 21. sajandi töökulutuuri, kus elu ja tervis ei ole ohus,» sõnas Maripuu.

Auhinnad võtsid vastu Harju Elekter Teletehnika ASi juhatuse liige Andre Koit ning Saku Metall ASi töökeskkonna- ja personalispetsialist Vladimir Šarõi.

«Oleme 25 aastat tegutsenud ja kogu selle aja pööranud suurt rõhku töökeskkonna ohutusele. Meil on juba aastaid toimiv Jaapanist pärit 5S-süsteem, mis aitab tagada tööohutust. Üks selle tulemusi on, et iga töötaja hoiab oma tööpaiga korras ja aitab seega tagada üldist heakorda,» ütles Harju Elektri kvaliteedijuht Katre Tulp.

«Meie ettevõtte eesmärk on olla parimate tööandjate seas, kes hoolitsevad oma töötajate eest. See peaks olema iga ettevõtte eesmärk. Hea töökeskkond tagab töötajatele paremad töötingimused ning kaitseb nende kõige kallimat vara – tervist,» kommenteeris tunnustust Saku Metalli personalijuht Kerstin Kürsa.

Hea töökeskkonnaga ettevõtted valib Tööinspektsioon välja kolme viimase aasta kontrollitud ettevõtete seast. Ettevõttes peab olema olemas riskianalüüs ning töökeskkonna spetsialist. Samuti ei tohi töötajatel olla viimase kolme aasta jooksul diagnoositud kutsehaigestumisi. Hea Töökeskkonna tunnustuse eesmärk on tõsta esile ettevõtted, kus ohutu töötamine ning töötajate tervise hoidmine on au sees. Hea töökeskkonna auhinnale ei saa ise kandideerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles