Lugeja küsib: kas Coop eelistab venelasi kohalikele?

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

«Narva COOP (Konsumi kauplus - toim.) jagab piiri tagant tulnud venelastele mingisuguseid kliendikaarte, mis annavad üpris kopsaka soodustuse. Mulle öeldi, et mina seda ei saa, kuna see on ainult nendele. Päris hea ja hooliv «oma pood». Venelased saavad lisaks maksuvabastusele lisaboonuseid, eestlastele on see pood üks kallimaid. Miks pood nii teeb?» küsib lugeja.

Vastab Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido.

Tegemist on sooduskupongiga, mis väljastatakse tax-free ostu sooritanud kliendile järgmiseks ostuks. Narva on piirilinn, kus käiakse sisseoste tegemas mõlemal pool piiri ning taoline soodustus on toonud Venemaalt Eestisse kliente meie kauplusesse. Tax-free ostu sooritamiseks tuleb see registreerida nii kaupluses ostu sooritamisel kui ka hiljem piiripunktis.

Erinevaid meetodeid klientide meelitamiseks piiri tagant Eestisse on kaubanduskettide üks turunduse väljundeid ning sarnane kaubandus on tavapärane mujalgi EL piiririikides, sealhulgas Soome-Venemaa, Läti-Venemaa kui isegi Itaalia-Sveitši ja Austria-Šveitsi piirilinnades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles