Madalapalgalistele lubatud lisatoetus võib jääda kättesaamatuks (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kõigil neil, kelle mullune kuupalk jäi alla 651 euro, on õigus tuludeklaratsiooni täites küsida riigilt lisatoetust. Näiliselt on tingimused lihtsad, aga tegelikult tunnistab ka maksuamet, et kõik seda siiski ei saa.

«See toetus on mõeldud neile, kellele igapäevase töö eest ei maksta väga palju palka,» selgitas maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi.

Paberil on kõik lihtne: toetuse saamiseks peab olema vähemalt 18-aastane Eesti resident, kes on töötanud vähemalt kuus kuud täistööajaga ja kelle aastane kogutulu ei ole suurem kui 7817 eurot ehk ühes kuus kuni 651 eurot.

Kõige suuremat toetust saavad miinimumpalka ehk 480 eurot teenivad inimesed. Vähem ja rohkem palka saavate toetusesumma jääb väiksemaks. «See on mõeldud nii, et tööandjatel oleks motivatsioon maksta vähemalt miinimumpalka, et soodustada palgateenimist,» selgitas ametnik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles