Kakivad hakid panid elanikke linnupeletit paluma

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Tartusse paigaldatud linnupeleti.
Üks Tartusse paigaldatud linnupeleti. Foto: Margus Ansu / Postimees

Saaremaa Kauba tänava ettevõtjad ja elanikud soovivad sealsel mustal männil pesitsevate hakkide tõrjumiseks linnupeleti paigaldamist või igapäevast lindude väljaheite koristamist.

Kuressaare linnavalitsuse poole pöördunud ettevõtjad ja majaomanikud juhivad tähelepanu, et hakid tekitavad igal aastal oktoobri algusest kuni aprilli lõpuni ümberkaudsetele elanikele, ettevõtetele ja ka jalakäijatele suuri probleeme, vahendab Saarte Hääl.

«Jalakäijatel ei ole võimalik kasutada musta männi ees asuvat kõnniteed, kuna see on mattunud väljaheitehunnikute alla. Ei aita ka see, kui nädalas korra käiakse kõnniteed puhastamas, kuna esimese päeva õhtuks on see jälle täis lastud,» seisab pöördumises.

Lahendusena näevad ettevõtjad ajavahemikus 1. detsember 2016 kuni 30. aprill 2017 männi otsa linnupeleti paigaldamist.

Abilinnapea Mart Mäekeri arvates pakub häälpeleti ajutist efekti ja on liialt kulukas, musta männi juures on kavas kasutada muid linnupeletusvahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles