Kaval skeem: mees pani taaraautomaadist pihta tuhandeid eurosid (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Pisisuli kelmus sai suure tähelepanu osaliseks, kui ta suutis taaraautomaati veidi ümber ehitades sealt välja petta üle 40 000 euro ning lõpuks sellega vahele jäi.

Saksamaa taaraautomaadi süsteem on võrdlemisi lihtne – sisesta pudel masinasse, vajuta nuppu, võta oma kviitung ning saa selle eest raha. Kölnis elav 37-aastane müügimees manipuleeris aga automaadiga, et saada ühe pudeli eest tagasi rohkem kui mõni kopikas, kirjutab Local.

Ta paigaldas automaati magnetiga anduri ning puidust tunneli, mille abil sisestas ta pudeli masinasse ning sai selle eest raha. Seejärel õnnestus tal aga sama pudel ilma ühegi mõlgita välja õngitseda ning toimingut korrata.

Suli suutis taaraautomaadist varastada üle 44 000 euro, sisestades järjest ühte pudelit üle 177 000 korra. Isegi tema advokaat tõdes, et tegu oli lihtsa «rahateenimise meetodiga» ning inimese enda investeering oli sealjuures minimaalne.

Pole küll teada, kui kaua võttis mehel aega niivõrd suure summa teenimine, kuid kahtlemata oli tegu ajamahuka protsessiga. «Mul oli raadio kõrval, sest ilma selleta oleks liiga igav hakanud,» avaldas ta.

Mees tunnistas teo küll üles, kuid märkis, et tema ei leiutanud seda skeemi, vaid lihtsalt kopeeris varem tehtut. Seega võib samal viisil olla taaraautomaadidest välja petetud sadu tuhandeid, kui mitte miljoneidki eurosid.

Mehele mõisteti möödunud nädalal kümme kuud vanglakaristust kuritegeliku pettuse eest.

Saksamaa taaraautomaatide eest on vastutav The Deutsche Pfandsystem Gesellschaft, kes ei saanud petuskeemist aru enne, kui nendeni jõudis anonüümne vihje.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles