Donald Trump kutsub Kuressaarde sööma (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS

Kuressaare kohvik KaTeGe rakendas oma reklaamikampaaniat vedama vastvalitud USA presidendi Donald Trumpi, kuigi pole maailma mõjukaimalt inimeselt selleks luba küsinud.

«Hr Trump kutsub sööma!» teatab Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis tegutsev kohvik KaTeGe reklaamis, mis on avaldatud nii ajalehes kui ka sotsiaalmeedias, vahendab Meie Maa lisades, et tegelikult puudub kohvikul luba kasutada reklaamikampaanias Donald Tumpi nime ja nägu.

«Me pole täpselt kursis Eesti vastava seadusandlusega, kuid Ameerika Ühendriikides on heaks tavaks saada eelnevalt nendelt isikutelt nõusolek, kelle fotosid soovitakse avaldada kaubanduslikes reklaamides,» ütles Meie Maale USA Tallinna suursaatkonna pressiesindaja Evelin Kokkota.

KaTeGe omanik Ove Tamme ütles Meie Maale, et reklaam kujundati vastavalt tema soovidele ja ta arvas, et kujundaja teab, mida tohib reklaamis kasutada ja mida mitte.

Tegelikult on aga nii, et reklaami sisu eest vastutab tellija.

Loe täispikka artiklit Meie Maast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles