Soomes tehti viina ostmine lihtsamaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi saab küll e-poest osta, kuid koju tuleb see ikkagi ise vedada.
Alkoholi saab küll e-poest osta, kuid koju tuleb see ikkagi ise vedada. Foto: Toomas Huik

Seni karmide alkoholi müügi piirangutega silma paistnud Soomes saab nüüd kanget kraami netist osta. Tasuta saab selle kätte vaid juhul, kui neli päeva oodata.

Napsusoovijad saavad nüüd tellida neti teel joogid ette ära ja minna neile sobivasse kohta järgi, kirjutab Yle. Alko e-poe juhataja Paula Kujansivu sõnul on see võimalus loodud klientide paremaks teenindamiseks, mitte viinamüügi hoogustamiseks.

Kuigi e-viinapood koju toimetamise teenust ei paku, saavad kliendid tellida kangemat kraami, mida nende kodulähedases Alko poes tavaliselt müügil ei ole ja mida tuuakse sinna tellimuse peale. Ka saab alkoholi tellida poodidesse ja teatud kindlatesse punktidesse. See teenus on mõeldud ääremaal elavatele inimestele, kelle kodukandis alkoholipoodi pole.

Ajakirjanike tehtud katse näitas, et kahe päeva jooksul Alko poodi tellitud pudeli eest tuleb maksta üheksa eurot. Kui ostja kannatab neli päeva, siis on teenus tasuta. Ka väljaspool poodi tellitud pudeli saab kätte kahe päeva pärast ja see maksab üheksa eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles