Ettevõte kasutab tuhastatud inimesi keraamika tegemisel

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõte valmistab tuhastatud inimestest kohvitasse, küünlajalgu ja muud keraamikat.
Ettevõte valmistab tuhastatud inimestest kohvitasse, küünlajalgu ja muud keraamikat. Foto: SCANPIX

Kui Justin Crowe'i vanaisa suri, andis see mehele idee lähedaste tuhast keraamikat valmistada – alates vaasidest lõpetades kohvikruusidega.

«Ma tahtsin luua kunstiteose, mis aitaks ka teisi, kes on oma lähedase kaotanud, leppida sellega,» sõnas Crove The Independentile.

Pärast seda, kui ta oli oma ideed sõpradega jaganud, soovisid ka nemad, et ta nende lähedaste tuhast keraamilisi asju teeks. Nõnda sündiski ettevõte Chronicle Cremation Designs.

Selleks, et keraamikat valmistada, kogutakse tuhk kokku ning moodustakse sellest pulber, millele lisatakse savi ja teisi koostisosi. Tuhast saab eset kattev glasuur. Keraamikat kuumutatakse ahjus üle 1300 kraadi.

Hinnad jäävad 190 kuni 649 euro vahele. Paljud kliendid soovivad mitut erinevat toodet katta lähedase tuhast tehtud glasuuriga, et jagada neid ka teistega.

Äri sai alguse selle aasta oktoobri keskel ning on juba inimtuhaga valmistanud 35 eset. Kõige populaarsem toode on küünlahoidja. Samuti saab valmistada ka näiteks kohvitassi.

«Lähedase tuha lisamine igapäevatoodetesse lisab esemele suurema väärtuse,» sõnas Crow. «Ma usun, et lähedase tuhast valmistatud esemed näitavad austust lahkunu vastu. Need esemed võivad kesta sajandeid.»

«Inimesed, kes ostavad meie teenust, soovivad nõnda hoida oma mälestusi lähedastest värskena. Selle asemel, et hoida riiulil urni või pilti, saab inimene meie toodetega vahetumalt suhelda. See soojus, mis kumab lähedase tuhast valmistatud küünlajalast või kohvitassist, annab inimesele palju rohkem,» sõnas mees.

Praegu on mehe klient naine, kes soovib oma emast väikeseid pärleid, mida üle Euroopa laiali vedada. «Ta plaanib visata pärleid eri veekogudesse üle terve Euroopa,» kommenteeris Crow. Üks naine, kelle õe tuhast valmistati kohvitass, oli talle kunagi öelnud et ta ei jõua ära oodata, et saaks igal hommikul oma õega kohvi juua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles