Kuidas osta parimat odavat veini?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasub proovida ka veine vähem tuntud regioonidest.
Tasub proovida ka veine vähem tuntud regioonidest. Foto: SCANPIX

Paljud meist on seisnud veiniriiuli ees mõttega, mis neist hea võiks olla. Veiniekspert avaldas oma nipid, kuidas valida hea vein ilma, et peaks selle jaoks panka röövima, vahendas The Local.

Neile, kes pole elukutselised sommeljeed, võivad veiniriiuli ees üsna nõutuks muutuda. New Yorgis asuva baari peasommeljee jagab mõned nipid, kuidas kindlaks teha, et vein on hea, isegi kui ta ei maksa palju.

Esimene nipp on mitte hinnata veini tema sildi järgi. «Kui see näeb välja äge ja vanamoodne, siis tuleks see ilmselt poodi jätta,» sõnas Smeltz. Tema sõnul saab uhke turundusega peita muidu lahjat toodet.

Teiseks soovitab naine otsida regioone, millest ostleja varem palju kuulnud pole. «Otsi asju, mis näevad välja segadust tekitavad,» sõnas ta.

Samuti soovitas ta Lõuna-Itaalia veine – paik, mille veinikultuur on pahatihti unustusse jäänud.

Üks nipp on otsida vähem tuntumatest veinidest viinamarjasorte, mis on ka populaarsetes veinides. Samuti võib ühel viinamarjasordil olla eri paikades eri nimed. Näiteks on viinamarjasort «Shiraz»  tuntud ka kui «Syrah».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles