Kallihinnaline saaremaine õunamahl jõudis müügile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamahl
Õunamahl Foto: Mati Hiis/ Õhtuleht

Esimene naturaalne Saaremaa õunamahl on nüüd pudelitesse jõudnud ja tekitanud esimesi kirglikke arutelusid – hinna üle.

Salme vallas Suurna külas asuva õunaaia omanik Riho Kadastik on jõudnud oma järgmise eesmärgini ja Nasval asuvas tsehhis on villitud esimesed kogused saaremaist õunamahla, kirjutas Meie Maa.

Toodang näeb välja elegantne – Prantsusmaalt ostetud liitrised klaaspudelid on kaunilt sildistatud ja üle keeratava kaane ulatub pudelini riba, millelt on lugeda sõna «Tehumardi».

Kuid ilmselt palju keerulisem kui mahla tootmine, on kohaliku ostja jaoks lahti seletada liitrise pudeli krõbedat hinda – Rae poes ligi 60 krooni, kohapealt korraga kastitäie ostes 45 krooni pudel.

Kadastiku sõnul maksab Tallinnas Stockmanni kaubamajas Prantsuse naturaalne õunamahl liitristes plastpudelites 90 krooni ja lisaks on tegemist ehtsa koduse õunamahlaga - õunad on pestud, purustatud, pressitud ja pastöriseeritud ehk kuumutatud ning kaanetatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles