Kasutatud mobiilide kokkuostja ootab telefone

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad mobiiltelefonid.
Vanad mobiiltelefonid. Foto: Egert Kamenik

Eestis üsna hiljuti loodud ettevõte Mobiiliringlus tegeleb kasutatud mobiilide kokkuostuga ja ootab inimestelt sahtli põhja vedelema jäänud telefone. Neid peaks firma andmetel olema sadu tuhandeid.

Hinnanguliselt müüakse Eestis igal aastal ligikaudu 300 000 uut telefoni ning vanad telefonid rändavad sageli sahtlisse. Nii lisandub igal aastal eestlaste sahtlitesse kokku ligikaudu 36 tonni ehk tervelt 25 sõiduauto kaalus kasutuid telefone.

Kuna jõulud on kõige populaarsem uute telefonide soetamise aeg, siis võib arvata, et hiljuti lisandus sahtlitesse ja kapipõhjadesse veel paari auto kaalu jagu telefone.

Ringlusesse saab anda kõik vanad telefonid, kuid raha iga mobiili eest ei pruugi saada. Tasu võib loota töötava ja mitte väga vana mobiilimudeli eest. Näiteks on liiga madal Nokia 5110 müügiväärtus. Taolised telefonid saadetakse ümbertöötlemisse.

Paremate mobiilide eest võib aga loota üsna kopsakat hüvitist – Nokia N95 eest lubab kokkuostja pea 53 eurot, iPhone`i (16GB) eest ligi 60 eurot.

Telefoni kokkuostjale saatmiseks tuleb esimese sammuna külastada Mobiiliringluse veebilehte ja sealt endale koju vastav ümbrik tellida. Sellega saab hiljem siis telefoni teele panna. Ümbrikuid jagavad ka mobiilifirma Tele2 esindused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles