Philip Morrise uus toode võib turult viia tavalised suitsud

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iqos
Iqos Foto: Vaping.com

Philip Morris on välja tulnud uue vähem tervist rikkuva suitsuga ning kui toodet peaks saatma edu, siis võib ettevõte tulevikus lõpetada tavaliste suitsude tootmise.

Toote nimi on Iqos ning selle asemel, et tubakat põletada, peaks ta seda kuumendama, vahendab BBC News.

Tubakasuurmüüja sõnul peaks Iqosi suitsu tõmbav inimene saama sama palju nikotiini, kuid 90 protsenti vähem toksilisi aineid, mis tulevad sigaretisuitsust.

Nende sõnul on uuringud näidanud, et uus suits mõjub inimesele nagu suitsetamise mahajätmine, kuid siiski hoiab ettevõte uue sigaretiga tagasihoidlikku joont, sest tegemist on ainult vähem tervist rikkuva tootega, kuid mitte tervisliku tootega.

Philip Morris on kulutanud uue sigaretti väljatöötamiseks üle 2,8 miljardi euro.

Philip Morrise tegevjuhi Andre Calantzopoulose sõnul soovib ettevõte hakata tegema koostööd valitsustega, et tavalisi suitse kaubanduses järk-järgult vähendada.

Oma intervjuus Today raadiole sõnas tegevjuht, et ettevõte on teadlik oma toodete kahjulikkusest ning soovib seda kahju vähendada.

See pole esimene kord, kui tubakatootja üritab kasutada süsteemi, kus tubakat kuumendatakse, mitte ei põletata, et vähendada sigareti kahjulikkust. 1980. aastatel proovis sama tehnikad Ameerika tubakaettevõte Reynolds. Protsess kestis aasta, sest kliendid hakkasid kurtma sigaretist tuleneva järelmaitse üle.

Iqos.
Iqos. Foto: Vape Ranks

Iqos’isse käivad sigaretid on lühemad kui tavalised. Suitsetamisel tuleb palju vähem tossu ning kasutajate sõnul ei jää ka suitsuhais riietele.

Ka teistel tubakatootjatel on plaaninud sarnase lahenduse turule tuua.

Philip Morris on teinud uuele lahendusele kõrged panused, sest e-sigaret on hakanud järjest enam nende kliente püüdma. Jaapanis tehtud uuringute kohaselt on 70 protsenti suitsetajatest loobunud tavalisest sigaretist, kui on korra proovinud e-sigaretti.

Suitsetamisvastaste kampaaniate sõnul on Iqose puhul siiski tegemist tubakatootega ning see peaks vastama karmimatele nõuetele.

Aktsiooni «Suitsetamine ja tervis» juht Deborah Arnotti sõnul tuleb Philip Morrise suhtes ettevaatlik olla. «Philip Morris on tubakaettevõte. Nad saavad oma tulu sigarette müües,» sõnas ta. «Praeguseid trende jälgides võib ennustada, et sel sajandil tapab suitsetamine üle miljardi inimese, seda eriti arenguriikides.»

«Kui Philip Morris tõesti tahaks, et inimesed lõpetaksid suitsetamise, siis peaksid nad lõpetama ka suitsetamise reklaamimise noortele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles