Peakoka soovitus pidupäevaks: seakõrvad ja hernesupp

Praad.

FOTO: Tiit Mõtus

Tallinna vanalinnas asuva gastropubi Clayhills peakokk Riho Heinmets soovitab iseseisvuspäeva peolaulale midagi eestlastele tuttavat ja samas ka tavalõunast mõnevõrra erinevat.


Heinmets julgeb soovitada eestlaste peolauale naerist ja vaniljest tehtud suppi ja soovitab sinna juurde krõmpsutada friteeritud kõrbedaid seakõrvu.

Teiseks võiks valmistada supi rohelistest hernestest, lisades sellele värskuse saavutamiseks pisut münti. Supi sisse võiks kukutada suitsuseapeast või -koodist tehtud ravioolid või pelmeenid.

Põhiroaks soovitab peakokk kodumaises tumedas õlles marineeritud seasisekülge koos tuhas küpsetatud kartulite ja magusate juurviljadega.

Magustoiduks sobib sel päeval hästi soe mustikasupp toorjuustukoogi või ahjujäätisega.

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles