Uus valitsus lubab 250 euro suurust matusetoetust kõigile (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkunu jõudmine kalmistule nõuab lähedastelt suuri väljaminekuid.
Lahkunu jõudmine kalmistule nõuab lähedastelt suuri väljaminekuid. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Uus valitsus taastab 250 euro suuruse riikliku matusetoetuse ning kui seni said riiklikku matusetoetust taotleda vaid toimetulekuraskustes isikud, siis alates 2018. aastast on see mõeldud kõigile.

Alates eelmise aasta jaanuarist saavad riiklikku matusetoetust suuruses 250 eurot taotleda läbi sotsiaalkindlustusameti ka kõik vähekindlustatud pered, kes viimase 12 kuu jooksul on saanud toimetulekutoetust, vahendab ERR uudised uudistesaadet «Aktuaalne kaamera». Uue valitsuse plaan on aga taastada riiklik matusetoetus kõigile.

«Aastast 2018 on ette nähtud kohalike omavalitsuste tulubaasi suurendamine täiendavalt nelja miljoni euro ulatuses, mis siis on eraldi ette nähtud selleks, et inimestel on võimalik matusetoetust taotleda,» kinnitas rahandusminister Sven Sester.

Riiklikku matusetoetust suurusega 3000 krooni maksti 2009. aastani, majanduskriisist tingitud kärbete käigus kaotati aga matusetoetus sootuks ning alles jäi üksnes kohalikele omavalitsustele mõeldud toetus nende inimeste matmiseks, kel puudusid lähedased.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles