Avatud kontori jutukõmin langetab tööviljakust

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud kontor võib mõjuda tööle pärssivalt.
Avatud kontor võib mõjuda tööle pärssivalt. Foto: Mihkel Maripuu

Avatud planeeringuga kontorid kujutavad endast kahe teraga mõõka. Kuigi need võimaldavad kokku hoida ruumi, julgustada ideede levikut ja töötajatevahelist suhtlust, soodustavad need näiteks haiguste levikut.

Värske tööuuring pakub kinnitust ka paljude kontorirottide endamisi tehtud tähelepanekutele – kontorit iseloomustavad helid langetavad tööviljakust, kirjutas ERR.

«Avatud büroodel on selgelt omad eelised, sh töötajate omavahelise koostöö parandamine. Ent peame samas meeles pidama, et isegi produktiivsed töövestlused langetavad teiste kuulmisulatuses olevate töötajate sooritust,» nentis Takahiro Tamesue Jaapanis asuvast Yamaguchi ülikoolist.

Professori ja tema kaaslaste katsed näitasid, et mida tähendusrikkamad on inimesi ümbritsevad helid, seda häirivamalt need vaimset pingutust nõudvate ülesannete lahendamisel mõjuvad. Samuti oli see tugevalt seotult nende sooritusvõimega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles