Paljudes kodudes varitseb üllatav surmalõks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina sagedamini juhtub õnnetusi, kui väikelapsed poovad end kogemata ruloopaeltega üles.
Aina sagedamini juhtub õnnetusi, kui väikelapsed poovad end kogemata ruloopaeltega üles. Foto: SCANPIX

USAs on viimasel ajal olnud palju juhuseid, kus väikelastele on saanud saatuslikuks kardinate paelad.

«Kolmeaastane tüdruk võitles nädal aega oma elu eest, enne kui arstid ütlesid, et midagi ei ole teha,» vahendab NBC uudised. Tüdruk oli end üles poonud kodus oleva ruloo paeltega. Syrus O’Brieni viieaastase poja Gavinile said saatuslikuks Rooma kardinate paelad. «Kui see jutt jõuab kasvõi ühe pereni, kes ei tea sellest ohust,  ja päästab vähemalt ühe lapse elu, siis see on seda väärt,» rääkis pisarais isa.

Suurbritannias poos end magamistoa ruloopaeltega üles pooleteiseaastane Johnny Doran, kirjutab ITV. «Laps seisis akna ääres, aga ma sain aru, et midagi on valesti, sest ta oli lõtv,» kirjeldas poja leidnud isa.

USA tarbijakaitseameti teatel saab koduste kardinate tõttu iga kuu surma üks laps. Ruloode ja kardinate paelu peetakse üheks viiest kõige suuremaks kodus varitsevaks ohuks.  Seoses suure õnnetuste arvuga hakati juba kaks aastat tagasi  valmistama uusi nõudeid kardinate ohutuse kohta. Nüüd on need valmis ja uute nõuete kohaselt tohivad kardinatel olla vaid väga lühikesed paelad. Mitmed suurfirmad on juba lõpetanud ohtlikult pikkade paeltega ruloode ja kardinate müümise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles