Newyorklased maksavad tuhat dollarit jõulupuu eest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tuhat dollarit ehk umbes 931,71 eurot on vähem, kui tavaline inimene üldse jõuluostude peale kulutab, kuid New Yorgis võib selle summa eest osta jõulupuu.

Jõulupuude hinnad on USAs tõusnud rekordkõrgusele, vahendab Travel and Leisure. Üks põhjus on erakordselt kuiv aasta.

Jõulupuude hinnad on New Yorgis, eriti Manhattani piirkonnas, alati olnud üsna kõrged. Esiteks tuleb tasuda transpordi eest, sest puud on linna toodud kaugemalt ning teiseks tuleb müüjatel maksta renti müügikoha eest parkides ja tänavatel. Eelmisel aastal oli üks kaupmees sunnitud maksma 51 940 eurot vaid selle eest, et müüa jõulupuid.

Tänavu saab ühe kaupmehe juurest osta ca 4-meetrise ja 750 dollarit (umbes 698,70 eurot) maksva jõulupuu, millele lisandub kohaletoomisetasu ja ülespanemise tasu. Lõppkokkuvõttes on terviksumma tuhat dollarit.

Senimaani pole veel keegi nii kallist puud ostnud ning kõige kallim puu on läinud «ainult» 500 dollari ehk umbes 466 euro eest. See oli Nordmanni ettevõttele kuuluv 4-meetrine jõulupuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles