Lugeja küsib: miks on vaja üksikuid banaane veel eraldi pakendada? (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanidel on olemas juba looduslik pakend - koored.
Banaanidel on olemas juba looduslik pakend - koored. Foto: Lugeja foto

«Aasta keskkonnategu: Viljade Maailm on asunud banaane pakendama ja R-Kiosk otsustas nad müüki võtta. Miks küll ei ole banaanil looduslikku kaitsvat kesta, mida lihtsalt eemaldada saaks? Kõigele lisaks lähevad banaanid seal plastiku sees riknema ka,» kirjutas lugeja.

Vastab R-kioski kommunikatsioonispetsialist Lilian Tivas:

Mõistame inimese muret keskkonnasäästlikkuse teemal. R-Kiosk otsustas tõepoolest mõni aeg tagasi hakata klientidele pakkuma puuvilju. Oleme saanud äärmiselt positiivset tagasisidet - inimesed rõõmustavad, et lõpuks on võimalik värske ja tervislik amps kiirelt ja lihtsalt kaasa haarata. Ja samas on tulnud ka negatiivset tagasisidet, et kas lisapakendamine on tõepoolest vajalik?

Oleme kriitikaga täiesti nõus – kuigi pappkarp kindlustab, et banaan ei saaks kergesti muljuda, on see üleliigne ning keskkonnavaenulik. Oleme omalt poolt tarnijale öelnud, et eelistame kindlasti banaani müüa lahtiselt ning teeme tööd ka selle nimel, et lahtised banaanid peatselt riiulile jõuaksid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles