Video: kas erikassa teeb lastega poes käimise kergemaks (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga vanem teab,  et väikeste lastega võib poeskäik olla tõeline piin. Isegi kui müügisaal õnnestub rõõmsa ja rahulikuna läbida, siis kassasabas seismine paneb proovile nii vanema pedagoogi- kui ka klounivõimed.

Et vanemate, aga ka kaasostjate närve säästa, on Prisma oma poodides kaks kassat ehitanud ümber n-ö lastesõbralikuks.

Tegemist on tavakassadega, mille alguses ja kassalindi lõpus on trepp, et ka meetrised tegelased ulataksid asju lindile panema või kotti laduma.

Lastekassa peibutuskaubad on hoolega väikeste ostjate soove arvestades valitud.
Lastekassa peibutuskaubad on hoolega väikeste ostjate soove arvestades valitud. Foto: Liis Treimann

Tõelise kaupmehe tunneb ära sellest, et ta ei jäta ühtegi võimalust kasutamata ja nii on ka Prisma lastekassade juurde jätnud alles n-ö peibutuskaupade riiuli. Ainult, et kondoomide ja suitsude asemel on seal väiksed nunnud kaisuloomad, odavamad Lego-komplektid, värvipliiatsid.

Päris pisikestele mõeldud motoorikakeskus köidab ka suuremaid
Päris pisikestele mõeldud motoorikakeskus köidab ka suuremaid Foto: Liis Treimann

Kahe kassa vahel on ka paariaastastele eakohane motoorikakeskus, mis peaks aitama lapsel sabas seismise piina lühendada.

Täiskasvanutele ei soovita

 Kui oleksin poodi läinud tavaostjana, siis ilmselt oleksin ma imestanud, miks on mõni kassanumber nüüd kollane ja milleks neid väikseid treppe vaja on.

Seda, et tegu on lastekassaga, jäi Sikupilli Prismas arusaamatuks enamikule neid kassasid kasutanud  klientidele.

Väikelastega peredele mõeldud kassad Prismas.
Väikelastega peredele mõeldud kassad Prismas. Foto: Liis Treimann

Mõni eakam proua arvas, et ka tema peab trepile ronima kaupu pakkima.  Lapsed aga kasutasid võimalust üles ronida heameelega, isegi kui nad kasvu poolest seda poleks vajanud.

Ainus häda on, et trepil seistes ei saa laps ise kaupu kassalindile panna, sest nad lihtsalt ei küüni ostukorvi põhjas oleva kaubani. Asjad tuleb neile kätte anda.

Motoorikakeskus tekitas esmakordsel nägemisel elevust ka seitsmeaastasele, kes polnud nõus enne edasi liikuma, kui kõik oli läbiproovitud.

Tema ulatas kaupa laduma ka ilma trepita, aga kui see võimalus on olemas, siis ei jäetud seda võimalust ka proovimata. Isegi pea ees ostukorvi kukkumise hinnaga.

Kokkuvõttes – tavaostjatel tasuks lastekassat vältida, sest kassalindi lõpus olev trepp teeb kauba pakendamise tülikamaks. Ilmselt kulub neis kassades ka rohkem aega, sest vaevalt et mudilased on enne nõus keskuse «läbiproovimist» edasi liikuma.

Laste ostude pakkimise peale loota ei tasu.
Laste ostude pakkimise peale loota ei tasu. Foto: Liis Treimann

Vanematel tuleb aga arvestada sellega, et väikese abilise pakitud ostukott tuleb suure tõenäosusega ümber laduda.

Aga kogu selle senisest pikema ajakulu ja vaeva kompenseerib teadmine, et kassasabas seismise ajal pole vaja lapsi lõbustada ega ohjeldada. Kui nad just peibutusriiulist endale mõnda uut asja ei nõua.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles