Hellita end eesti maitsetega

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Djatšuk
Vladislav Djatšuk Foto: SCANPIX

Ütlemata meeldiv, et tasahilju tuleb juurde neid söögikohti, mis tähistavad Eesti riigi sünnipäeva erimenüüga, kus aukohal kohaliku köögi parimad palad.


Kohviku Moon kuldkokkade Roman Zaštšerinski ja Igor Andrejevi erilist, vanaaegse looriga kätetööd – verivorstipüreesuppi, siiga kartuli ja suitsuangerjaga, mustikakisselli kohupiimaga jm – sai maitsta kahjuks küll vaid vabariigi aastapäeva õhtul, kuid nad lubavad ettevõtmist järgmisel aastal korrata. «Et sellest saaks traditsioon,» lubab Roman.

Restoran Tchaikovsky seevastu lubab maitsemeeli üllatama 6. märtsini. Kokkade MMil Bocuse d’Oril hiilanud peakokk Vladislav Djatšuk  on disaininud eesti köögi gurmeelikumasse vormi, pakkudes kreemjat eesti kitsejuustu magusmahlase pärlsibulabrüleega, maapirnisuppi krõbeda peekoniga, hõrku metshirvefileed pastinaagipüree, marineeritud pihlakate ja peedileemega.

Magusaks serveeritakse musta aroonia ja šokolaadi desserti koos Põltsamaa Tõmmu 2002 mustsõstraveiniga, mis, muide, on tänaseks juba haruldus ja läbi müüdud! Ei puudu ka tervitusjook: Põltsamaa Royal ehk Põltsamaa vahuvein Fest koos Põltsamaa Tõmmuga. Neljakäiguline eesti maitsete karussell koos nimetatud veinidega maksab ühele inimesele ligi 50 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles