Kleenexi lubaduse uskumine ummistab torud ära

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia konkurentsi-ja tarbijakomisjon ei soovita neid niiskeid paberrätikuid, olenemata pakendil olevast lubadusest, wc-potist alla lasta.
Austraalia konkurentsi-ja tarbijakomisjon ei soovita neid niiskeid paberrätikuid, olenemata pakendil olevast lubadusest, wc-potist alla lasta. Foto: Cottonelle.com koduleht

Austraalia konkurentsi-ja tarbijakomisjon süüdistab pabertaskurätikuid tootvat ettevõtet Kimberly-Clark eksitavas reklaamis.

Komisjoni sõnul on tahetud panna tarbijaid uskuma, et toodetel on sarnased tunnused nagu tavalisel tualettpaberil, mis  laguneb WC-potist alla lastes mõne aja pärast, vahendab news.com.au.Tegelikult see aga nii ei ole.

«Meile jäeti mulje, et see on toode, mis laguneb WC-potis samamoodi nagu tualettpaber,» sõnas komisjoni juht Rod Sims.

«Tegelikult need tooted ei lagunenud nii nagu tualettpaber. Austraalia veeamet näeb tõsist vaeva, et lahendada probleeme, mis need tooted on tekitanud,» lisas ta.

Alates 2013. aasta maist kuni 2016. aasta maini on Kimberly-Clark reklaaminud Kleenexi Cottonelle niisutavaid rätikuid kui «WC-potist allalastavad» ning lubanud, et pabertaskurätik laguneb kanalisatsiooni sattudes samamoodi nagu tavaline tualettpaber.

Niiskete pabertaskurätikute lagunemist võrreldi tavalise tualettpaberi lagunemisega. Tulemustest selgus, et kui tualettpaber lagunes vaid mõne minutiga, siis püsis niiske pabertaskurätik lagunemata üle 21 tunni.

Alates 2015. aastast on üle 6000 inimese kirjutanud Kimberly-Clarkile, et nad eksitava kirjaga tooted müügilt eemaldaksid. Siiani on ettevõte ignoreerinud testide tulemusi. Kimberly-Clark kinnitab, et nende tooteid võib WC-potist alla lasta.

Komisjon leidis lisaks, et ettevõte oli valetanud toodete tootjamaaks Austraalia, kuigi see nii ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles