Lihtne põhjus, miks McDonald’si hamburgerid igavesti säilivad (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonalds'i Big Maci hamburger.
McDonalds'i Big Maci hamburger. Foto: PAUL J. RICHARDS/AFP/Scanpix

Kaks aastat ühe koha peal seisnud lasteeine on ikka sama nägu, mis värskest peast ostetu, rämpstoidu sööjad on sellele olukorrale üritanud juba pikka aega selgitust leida.

Internetist leiab sadu pilte einetest, mis on säilinud nädalaid, kuid või koguni aastaid, kirjutas Business Insider. Nii heal säilimisel on mitmeid põhjuseid. Kokk J. Kenji Lopez-Alt otsustas proovida viit teooriat.

Pärast kolme nädalat selgus, et tegelikult polegi vahet, kas tegu on McDonald’si või kodukootud burgeriga. Neist kumbki ei lähe halvaks, sest nende väike kogus, aga piisavalt suur pind võimaldab veel kiiresti toidust välja aurata. Ilma niiskuseta pole aga ka võimalik hallitusel või bakteritel seal elama asuda.

McDonald’s on sama põhjenduse välja toonud ka oma kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles