Eesti sigade verd igasse vorsti ei jagu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verivorstid.
Verivorstid. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Niipea, kui esimene lumi millalgi oktoobris-novembris maha sajab, tormab eestlane poodi verivorsti ostma, et omale pühademeeleolu luua, kui lumi ära sulab, väheneb ka verivorstimüük.

ERR.ee võttis luubi alla eestlaste armastatud verivorstide koostise - kui paljud neist toodetakse Eesti sigade valatud verest ja lihast ning kui palju tuuakse tooret sisse välismaalt.

Tapamaju omavad lihatööstused ei lase sigade valatud verd raisku, vaid kasutavad selle oma verivorstides ja -käkkides ära. Kõigile paraku Eesti sigade verd ei jagu, nõnda tuuakse verepulbrit ka mujalt Euroopa Liidust sisse, et hooajaline hittkaup valmis saaks ja lettidele jõuaks.

Suuremad lihatööstused kinnitavad, et müük on aastati stabiilne, kõikudes vaid selle järgi, kas lund on või mitte - mida varem tuleb lumi maha, seda varem hakatakse ka verivorsti ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles