Inimeste hinnangul suitsude peitmisest poes kasu ei ole (1)

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupakkide riiulile pannakse poodides kate ette.
Suitsupakkide riiulile pannakse poodides kate ette. Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Valitsuse arvates peaks suitsupakkide varjamine poelettidel vähendama nende ostmist ning suitsetamise alustamist, kuid inimesed ei usu, et see midagi muudab.

Kui praegu on poe kassas ostjate peade kohal suitsupakid, mille seast tuleb suitsetajal oma valik teha, siis alates 2019. aastast kaovad sigaretid lettidelt, vahendas ERR uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Aktuaalse kaameraga» vestlenud suitsetajad ja mittesuitsetajad ei usu, et sigarettide leti alla viimine võiks vähendada kahjulikku terviseharjumust.

«Me oleme neid viina- ja tubakakampaaniaid näinud, aga inimesed ei hakka seepärast vähem alkoholi tarvitama ega suitsetama,» kommenteeris mittesuitsetaja Aleksander.

«Kes suitsetab, see suitsetab ja kes ei suitseta, see niikuinii ei suitseta,» ütles Rutt, kes on ka ise suitsetaja.

Sama arvas ka mittesuitsetaja Kadri ning lisas, et see ainult raskendab müüjate tööd, kui hakata otsima kuskilt inimesele meelepärast tubakatoodet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles