Jõululaual ei tasu toitudega liialdada

Paarist kartulist, tükist seapraest ning suuremast verivorstist piisab ühele sööjale.

FOTO: Sille Annuk / Postimees

Neljaliikmelisele perele saab kopsaka jõuluõhtusöögi valmistada umbes 20 euro eest, kui aga kapsas, kõrvits ja pohlamoos juba kodus olemas, võib toime tulla veelgi soodsamalt.

Tellijale

Retseptiportaali Nami-Nami peatoimetaja ning kokaraamatute autor Pille Petersoo soovitab neljaliikmelise pere jõululauale arvestada sööja kohta ühe suurema või paar-kolm pisemat verivorsti, umbes 200 grammi seapraadi, kaks-kolm kartulit ja pooleliitrise purgitäie praekapsast. «Kui kapsast ise teha, siis ikka kilost kapsast, seda jätkub lihtsalt mitmeks päevaks,» lisas ta.

Jõululauale võiks Petersoo arvates jõuda veel väike purgitäis pohlamoosi ja marineeritud kõrvitsat ning kindlasti kurki, soovi korral lisaks sinepit või mädarõigast. «Kui sahvris juhtub olema marineeritud paradiisiõunu, siis võiks needki lauale tuua,» märkis ta. Et pühadeperioodil mitte üle süüa, tasub perel mõelda, kas muid maiustusi või lisandeid ongi vaja osta ja lauale panna, sest juba praad üksinda täidab kõhu pikemaks ajaks.

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles