Eesti pauguhimulised ei tea, et nad seadust rikuvad (4)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varajane ilutulestik häirib loomi ja linde.
Varajane ilutulestik häirib loomi ja linde. Foto: Sakala

Sotsiaalkeskkonnas Facebook loodi novembri lõpus leht nimega Pauku ei tee, mille eesmärk on teavitada inimesi, et juhuslik paugutamine häirib inimesi ja tekitab loomades ning lindudes stressi.

Algatus on osa laiemast plaanist ärgitada valitsust karmistama ilutulestike müügi ja kasutamisega seotud piiranguid, mida seaduse muutmise eelnõu praegu ette ei näe, sest need ei pruugi tuua oodatud kasu, kirjutas ERR.

«Minu tuttavad, kes elavad välismaal – näiteks Soomes, Taanis, Saksamaal – ja kes toetavad kampaaniat, väidavad, et isikliku ilutulestiku tegemine ja jõuluaegne paugutamine ei ole nendes riikides popp ega kultuuriliselt aktsepteeritav,» ütles ürituse looja Kadi Kreis. See teadmine ajendaski Kreisi teavitustööle, millega kutsuda ka eestlasi üles pürotehnika vastutustundlikumale kasutamisele.

Kreis võttis ühendust ka Tartu linnavalitsusega, kes nõustus, et ilutulestike korraldamisel esineb praktikas mitmeid probleeme, aga põhjalikumal uurimisel selgus, et omavalitsuse tasandil ei saa tegelikult ses osas midagi ette võtta.

«Uuringi väikeste sammudega võimalusi, kas seal [seaduse muutmise eelnõus – toim] oleks veel võimalik midagi muuta. Minu eesmärk oleks, et ilutulestike müük toimuks 27. detsembrist 31. detsembrini,» rääkis Kreis.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles